Història de l'Oktoberfest

Història de l'Oktoberfest

L'Oktoberfest original, també coneguda com La Festa de la Cervesa, és una de les celebracions històriques i culturals del poble alemany que es realitza a la ciutat bavaresa de Munic, i que en l'actualitat està considerada com la festa popular més gran del món.

Aquesta festa es realitza anualment entre els mesos de setembre i octubre, des dels seus inicis en 1810, any en què es va celebrar el matrimoni del príncep Lluís I de Baviera amb la princesa Teresa de Saxònia-Altenburgo i per al qual es va convidar als ciutadans de la ciutat.

Els festejos van durar diversos dies sobre el Theresienwiese, també conegut com Wiesner, un camp obert a tocar de la muralla de Munic.

Per això, després de l'èxit de la primera Festa de la Cervesa es va pensar seguir celebrant el festival, arribant a celebrar en l'any de 1910, el centenari de l'Oktoberfest, on es van servir 12.000 hectolitres de cervesa.

Actualment, durant les tres setmanes que dura l'Oktoberfest de Munic, es consumeixen més de 7.500.000 de litres i té una assistència d'uns 6.000.000 de persones, procedents de totes les parts del món.